Kvalik'en er tilbake

FFK_2010.jpg

Fredrikstad vant den foreløbig siste kvalik'en i 2010.  Nå er heldigvis kvalik'en tilbake på terminlisten!

Fotballtinget tok i helgen til fornuft og valgte å gjeninnføre kvalifiseringskampene mellom Tippeligaen og Adeccoligaen allerede fra og med årets sesong.  Det er selvsagt en gladnyhet for den norske seriefotballen.  Med kvalik’en tilbake blir det garantert spenning til siste kamp i Adeccoligaen, og store sjanser for at flere kamper har betydning for nedrykk i Tippeligaen helt frem til siste serierunde. 

I Adeccoligaen har det til og med blitt en ekstra kvalifiseringsplass!  Fire lag skal nå møtes i cupspill for å avgjøre hvilket lag som til slutt får møte laget på 14. plass i Tippeligaen. Det betyr at laget som ender på 6. plass i Adeccoligaen, faktisk kan rykke opp!  Det gir selvsagt ekstra spenning, men det spørs om kvaliteten på lagene i Adeccoligaen forsvarer en så omfattende kvalifisering.  Uansett, det blir garantert spenning om karre seg over ”den prikkede linjen” mellom 6. og 7. plass på tabellen! 

I kvalifiseringen spiller først lagene på 3. og 6. plass, og lagene på 4. og 5. plass mot hverandre.  Det best plasserte laget på sluttabellen får hjemmekamp, og det spilles bare én kamp.  Vi synes det er rettferdig at de best plasserte lagene får denne hjemmefordelen.  Vinnerne fra disse to kampene møtes deretter, og det er allerede bestemt at vinneren av oppgjøret mellom 3. og 6. plass automatisk får hjemmekamp.  Hvorfor ikke vedta at laget med best tabellplassering alltid får hjemmekamp?  Det er uansett praktisk med bare én kamp i forhold til lengden på kvalifiseringen.  Innenfor dette oppsettet kan alle disse kvalikkampene spilles midtuke og helg, og det betyr at Adeccoligaen i praksis bør være ferdigspilt én uke før sesongavslutningen i Tippeligaen. 

Den avgjørende kampen mot nr. 14 i Tippeligaen skal i utgangspunktet spilles over to kamper, men Fotballtinget har gitt NFF anledning til å bestemme at denne kampen skal spilles på nøytral bane.  Vi håper NFF benytter seg av dette og arrangerer denne kampen i sammenheng med cupfinalehelgen, slik at Norsk Fotball kan få en skikkelig sesongavslutning full av høydepunkter.  

For mange er kampen om opp- og nedrykk det mest spennende ved hele sesongen.  

La oss få en finale som fotballen fortjener!

 


blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no