Hva er nulltoleranse?

600_DSC_617120rade20prica20heading.jpg

Hvor farlig er det når to tilskuere som står ved siden av hverandre på tribunen i Tippeligaen holder med hvert sitt lag?   Er det en potensiell sikkerhetsrisiko som arrangøren for enhver pris må unngå?

Norges Fotballforbund har gitt instruks til Tippeliga-klubbene om å skille hjemme- og bortefans på såkalte høyrisikokamper i Tippeligaen.   Arrangørene har fått klar beskjed om å vise nulltoleranse bl.a. når det gjelder å blande fans fra begge klubber på samme tribune.   Hvordan de har definert kampene som høyrisiko, vet jeg ikke, men siste helgs kamp mellom Molde og Rosenborg var åpenbart en slik kamp. 

Selv om det er noen fjorder og fjell mellom Molde og Trondheim, er det mange fotballinterersserte romsdalinger og trøndere med en fot i begge leire, og det er slett ikke uvanlig med Molde- og Rosenborg-fans i samme familie.   Da blir det et problem når poden på 10 år i følge med sin stiller med RBK-skjerf mens faren har kjøpt billett til seg og sønnen på hjemmetribunen.   Gutten fikk beskjed om å pakke vekk skjerfet, ellers ble han nektet inngang.   Eller hva med ekteparet hvor romsdalingen med kone fra Trøndelag stilte ved inngangen med antrekk i hver sin farge?  Ingen nåde for kona som pent måtte vrenge jakka for å få adgang til kampen.   Her praktiseres nulltoleranse, og kona utgjorde åpenbart en trussel for omgivelsene på hjemmetribunen!  Må ikke komme her og komme her!

Noe er riv ruskende galt når alle tilskuerne må ”segregeres” på denne måten.   At bortefansen får sin egen seksjon på tribunen er selvsagt helt greit.  Det setter farge på kampen på alle måter. Når vanlige folk skal vises bort fordi de sympatiserer med ”feil” lag har det gått alt for langt.   Vi vil dele opplevelsen med våre nærmeste, uansett farge på skjerfet. 

Enten har instruksen fra NFF blitt tolket alt for bokstavelig, eller så må fotballforbundet gå i seg selv før de skremmer folk vekk fra tribunen.   Fotballkampen bør så absolutt være en arena for felles opplevelser.  For de fleste av oss setter ulik klubbtilhørighet bare en ekstra spiss på opplevelsen.

16. mai har jeg kjøpt billetter til LSK – Molde på Åråsen.  Med meg har jeg både Lillestrøm- og Moldepatrioter, som helt sikkert stiller med et skjerf, en jakke eller en caps med klubbfargene.  Må vi sitte på hver vår side av banen tro?   Da er veien kort til TV-stolen for meg.  Sammen med alle fotballvennene mine. 

Hjemme hos meg er det ikke nulltoleranse.

 

 

 

blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no