”I don’t like Mondays”

IMG_0041.JPG

Boomtown Rats hadde en kjempehit med "I don't like Mondays" fra albumet "the fine art of Surfacing" i 1979.  Nå synger Brann-fansen med, og håper at mandagskamper i Tippeligaen snart er en saga blott.

Bob Geldof hadde neppe mandagskampene i Tippeligaen i tankene da han skrev denne hitlåten i 1979, men teksten i den tidløse hit’en har vært relevant for svært mange av oss opp igjennom årene.

Nå er det fotballfansen som klager sin nød.   Bortekamper i Tippeligaen på mandager er et håpløst prosjekt for alle fotballfans med fast jobb på dagtid, i hvert fall når reisetiden er stort mer enn et par timer.   I kveldens kamp mellom Lillestrøm og Brann, har brannsupporterne valgt å markere sitt standpunkt med å boikotte matchen.  Det betyr svært glisne tribuner bak det ene målet på Åråsen mandag kveld, og hele kampen mister en viktig dimensjon.   LSK-fansen gjennomførte en tilsvarende markering i bortekampen mot Haugesund i fjor.

I praksis vil fansen måtte ta seg fri fra jobb eller skulke skolen for å få med seg bortekamper på mandager.  Enkelte lag har kort reiseavstand til hverandre, og ett alternativ kan være kun å legge slike oppgjør til mandagskveldene, men det vil effektivt diskvalifisere lag som Tromsø, Rosenborg, Brann, Viking og Haugesund.  Ta gjerne med Molde og Aalesund i samme slengen.   Det vil i praksis bety hyppigere mandagskamper for lag på østlandsområdet, og det tror jeg neppe de ønsker seg.

TV-inntekter er selvsagt den store gulroten og bortimot det eneste gode argumentet for å spille en viktig Tippeligakamp på en mandag kveld.  Denne sesongen spilles fire av åtte tippeligakamper på andre tidspunkter enn søndag kl. 18.00.  Jeg er positiv til at serierunden sparkes i gang fredag kveld.  Max har gjort en bra jobb med å sette sammen en engasjerende fotballsending.   Lørdag ettermiddag er også fint, selv om konkurransen fra engelsk liga er tøff.   Mandag kveld derimot …

Jeg vil alltid være uenig i de som hevder at det blir for mye fotball på TV, men akkurat denne mandagskampen hadde jeg greit kunnet unnvære.  Jeg ønsker meg fremfor alt at serierunden kan avsluttes med toppkampen som hovedrett søndag kveld, og at Davy & co. kan oppsummere serierunden som en dessert etterpå.  

Mandagskampen blir som oppvarmede rester dagen derpå.

Gjeldende TV-avtaler er inngått, og blir neppe gjenstand for reforhandlinger denne sesongen, men dersom fansen fortsetter å markere sitt standpunkt, er det godt mulig å lete etter andre tidspunkter. Det er plass til en kamp lørdag kveld, men her er det langt større konkurranse om TV-seerne enn på en mandag.   Søndager har også plass til flere kamper, noe de har utnyttet bl.a. i England, Italia og Nederland. 

Vi lever i folkeopprørets tidsalder. 

Kanskje fotballfansens stille protest kan bli hørt denne gang.

blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no