Ølboks kostet tipper 2.7 millioner

IMG_0040.jpg

Fredag kveld ble Bundesligakampen mellom St. Pauli og FC Schalke på Millerntor i Hamburg avblåst etter 89 minutter av ordinær tid, fordi hjemmefansen kastet en ølboks på den ene assistentdommeren.    Alt så ut til å gå mot en komfortabel borteseier.  FC Schalke ledet 2-0, og St. Pauli var blitt redusert til 9 mann etter to røde kort.  

Nå er det store spørsmålet; ble kampen avbrutt eller valgte dommeren å avblåse kampen?   For en av fotballtips’ lesere vil svaret på det spørsmålet avgjøre om han vinner 2.7 millioner kroner eller ikke!   Alt gikk veien på tippesystemet, han var alene om å ha 12’eren, og lå an til å innkassere bonuspotten.

Så kom ølboksen gjennom luften …

Og dermed fikk fotballtips-leseren en nedtur av de store.  Norsk Tipping behandler kampen som avbrutt, og har trukket kampen til U!   Dermed gikk bonuspotten til en annen tipper, som må være årets heldigste.  Vi tipper han får et spesielt forhold til ølbokser etter denne kvelden.

Tyske medier melder i dag at kampen trolig ikke blir spilt på nytt, men at DFL (den tyske fotballligaen) og DFB (det tyske fotballforbundet) i skal avgjøre kampens skjebne i starten av neste uke.

Har Norsk Tipping gjort riktig?
Umiddelbart kan det se ut som Norsk Tipping har fulgt regelverket, men det avhenger av at kampen faktisk blir regnet som avbrutt og skal spilles på nytt.  Kommunikasjonsrådgiver Asbjørn Langmyr hos Norsk Tipping opplyser at de ikke hadde noe annet valg enn å trekke kampen.  Det står klart i Norsk Tippings regelverk at kamper som bl.a. blir avbrutt, skal avgjøres ved trekning.  Vi spurte hva som skjer dersom DFB i dag avgjør at resultatet blir stående, og at kampen dermed regnes som spilt.  Langmyr sier at uansett avgjørelse vil det trukne resultatet bli gjeldende for tippingen, ettersom kampen faktisk ble avbrutt. Selv om kampen ikke spilles på nytt, vil det fastsatte resultatet i kampen være å anse som en skrivebordsavgjørelse.   

Uansett må dette være en av de verste måtene å miste en stor tippepremie på.  All medfølelse går til vår leser, og gratulerer samtidig den svært heldige vinneren med bonuspotten. 

Kanskje den heldige burde spandere en ølboks eller to på vår leser?

blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no