Fotballstreik i Spania til helgen?

340x245.jpg

AC Bilbao trener er misfornøyd med dommeren etter tapet mot Villareal.  Nå er klubben også misfornøyd med den varslede fotballstreiken til helgen.

De spanske ligaklubbene står midt i en konflikt som kan sende klubbfotballen ut i streik kommende helg.   Og som vanlig dreier det som om penger. TV-penger.

Den spanske regjeringen har nemlig bestemt at minst én kamp fra hver serierunde skal sendes på en gratis TV-kanal.  Det betyr tapte penger for klubbene, som truer med streik, og blanke TV-skjermer og gressmatter uten ballspill til helgen.   

Klubbene splittet
Helgens samtaler mellom klubbene og den spanske fotball-ligaen har ikke ført frem, og lite i dag tyder på at en streik kan avverges.   Som om det ikke er nok, truer seks klubber ledet av AC Bilbao med å saksøke ligaen dersom de velger streik.   Baskerne sier i en uttalelse at en streik er en overreaksjon og en upassende måte å markere sitt standpunkt på, som bare går ut over klubbene og fansen.  

Terminliste-trøbbel
Den spanske ligaen skal etter planen avsluttes med serierunden 22. mai.   De to neste helgen er opptatt med finale i Mesterligaen (med god sjanse for spansk deltagelse), og landskamper.  Dermed blir 11.-12. juni neste mulige dato, tre uker etter at serien opprinnelig skulle vært ferdigspilt.   Det lager nok krøll i ferieplanene for de fleste som er involvert i klubbfotballen i Spania!   

blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no