Platini samler TV-rettighetene

1611723_w2.jpg

President Michel Platini ble på tirsdagens UEFA kongress gjenvalgt uten motkandidater, og blir sittende på toppen av europeisk fotball minst frem til 2015.  En av hans første kunngjøringer som gjenvalgt president var samlingen av TV-rettighetene for kvalifiseringskampene under UEFA’s paraply.   Platini hevder at dette vil vær gunstig for de mindre fotballnasjonene.   Alle 53 medlemslandene i UEFA har gitt UEFA et mandat til å implementere en samling av rettighetene, noe som kan bety endringer i turneringsoppsettet for neste kvalifisering (VM i 2014).

Vi håper og tror at dette betyr flere kvalikkamper pr. landslag enn med dagens EM-kvalik., og ikke minst en turnering som gir muligheter for flere TV-sendte kamper.   

Akkurat det har vi ønsket oss lenge!

La oss få en kvalikturnering!
FotballTips’ idé, som jeg håper UEFA kan følge opp, er å samle flere kvalifiseringskamper i en sommerturnering i de årene det ikke er sluttspill.   Sett av to uker i juni annethvert år til opptil fire kamper for hvert lag, og fordel kampene utover ukedagene slik at vi får minst to TV-kamper hver dag.   For oss fotballfrelste kan dette bli en skikkelig godbit!

Med åtte kvalikgrupper med 6 eller 7 lag i hver gruppe, kan to og to grupper spille hver dag.  Det blir 6 kamper om dagen i 16 dager, og gode sjanser for minst en eller to toppkamper hver dag.   

Disse ukene vil vårt landslag spille kamp hver 5. dag, mens alle dagene i mellom kampene er fylt med andre, spennende kvalifiseringskamper fra hele Europa.   Kanskje kan også andre kontinent, som Sør-Amerika, henge seg på med turnering i samme tidsrom, slik at vi i tillegg kan få ekstra TV-kamper på sen kveldstid.   

I tillegg vil terminlistene for klubbfotballen i Europa blitt mer like fra år til år.  Med en slik tunering på plass, vil vi alltid få en internasjonal pause i juni, enten det er mesterskap eller ikke.  Vi vil fortsatt ha internasjonale datoer for kvalikkamper høst og vår som i dag, men ”juni- vinduet” vil bli mer likt fra år til år.

Daglige TV-kamper vil også være en optimal løsning for alle som er glad i å spille på tipping eller oddsen!  

Med kontroll på TV-rettighetene, bør UEFA være mer interessert i en attraktiv turnerning.  

La oss håpe at UEFA tenner på ideen!

 

 

blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no