Fotballsesongen er over

Adeccoligatabellen_2010.jpg

Slik så Adeccoligatabellen ut i 2010, med topp spenning til siste spilleminutt.  I år kunne det vært like spennende ... !

Cupfinalen er over og vi har kåret en seriemester.  Opp- og nedrykk er avgjort, og vi har allerede fått vite når neste sesong starter og dato for cupfinalen.  Fotballsesongen er over … eller, vent nå litt; det står jo fortsatt to uspilte serierunder på terminlisten vår!


Maken til antiklimaks av en serieavslutning håper jeg vi slipper å oppleve en gang til.  Tre uker etter forrige serierunde, og to uker etter cupfinalen, skal Tippeligaen forsøke ”å dra i gang igjen” seriefotballen.  Siste serierunde spilles første søndag i advent!

Vi rynket kraftig på nesen da terminlisten ble offentliggjort i fjor vinter.  Med en iskald førjulsvinter i friskt minne, så vi bokstavelig talt mørkt på en blåfrossen sesonginnspurt, hvor det meste av spenningen allerede var utløst.  Vi fikk dessverre rett når det gjaldt spenningen, men ”vinden fra øst har vært mildere i år”, så fotballfansen kan foreløpig legge vekk Ulvang-undetøyet.  Uansett mildt høstvær, årets sesonginnspurt er rett og slett en gedigen fiasko.   Først og fremst pga. de to serierundene som fortsatt ikke er spilt.  I tillegg presterte FotballTinget å stemme for et forslag om å fjerne playoff mellom Tippeligaen og Adeccoligaen, og dermed ble norsk fotball frarøvet viktige spenningselementer.    

Vi har i alle år levd godt med at cupfinalen markerer punktum for toppfotballen.  Det er derfor gledelig at NFF også har innsett at årets eksperiment var alt annet enn vellykket.  Neste sesong blir i det minste litt mer kompakt, og med cupfinalen som et verdig punktum.  Fotballpresident Yngve Hallén har i tillegg uttalt at han ønsker å gjeninnføre playoff-kampene.  Vi har her på bloggen lansert ideen om en playoff-finale i Telenor Arena fredagskvelden før cupfinalen.  Moro å høre at Hallén har tenkt de samme tankene!  Han tar også til orde for en ekstra kvalifiseringskamp mellom nr. 3 og 4. i Adeccoligaen før playoff-finalen. Gjerne det, men da må Adeccoligaen avsluttes tidligere enn Tippeligaen, slik at disse playoff-kampene er ferdigspilt senest helgen før cupfinalen.   

Vi er sikre på at fotballsesongen kan og bør gjøres enda mer kompakt enn i dag, og har bl.a. luftet et forslag om endringer i cupen tidligere her på bloggen.   

Fotballpresidenten tar også til orde for et ”2. divisjonsmesterskap” med pengepremier og kvalifisering til i vintercup i Spania.  Vi har flere og bedre ideer om hvordan 2. divisjon kan få mer oppmerksomhet og bedre status, og det kommer vi tilbake til i et eget blogginnlegg.

Vi tar for gitt at forslaget om å gjeninnføre playoff blir fremmet på Fotballtinget, og jeg kan ikke se at det kan bli nedstemt.  Lite engasjerer et fotballhjerte så mye som avgjørende opp- og nedrykkskamper.  I tillegg ligger det selvsagt et betydelig inntektspotensial i slike kamper, både i form av publikumsinntekter, men også TV-rettighetene vil være attraktive.    

Det hele er en sjelden vinn-vinn situasjon.

Gi oss spenningen tilbake.  Gi oss playoff i 2012!

blog comments powered by Disqus
Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no