Slik spiller du på Langoddsen:


Langoddsprogrammet

Alle spilleobjektene på Langoddsen er sortert etter kampnummer, med et tydelig skille for hver dag. Holder du pekeren over navnet på spilleobjektet, vises hvilken turnering kampen er fra (”Tippeligaen”, ”Premier League” osv.)


Under kolonnen ”Tilleggsspill” har vi spesifisert hva oddsen gjelder. Her kan du finne disse tilleggsspillene:

1-0, 0-1,0-2 osv. er handicapspill; dvs. at hjemmelaget (1-0) eller bortelaget (0-1) ”leder” med ett flere mål før kampen starter. Spiller du f.ex. på hjemmeseier på et lag som han handicap 0-1, må dette laget vinne med to mål for at du skal få inn ditt tips.


FØRST angir spill på hvilket lag som scorer det første målet i kampen. Merk at her kun du også spille på U, men det gir premie bare dersom kampen ender 0-0.


PAUSE angir at spillet gjelder resultatet ved pause.


VINNER og VIDERE angir spill på hvem som avanserer til neste runde i en cup (VIDERE) eller vinner finalen (VINNER), uansett om kampen blir avgjort etter full tid, ekstraomganger eller straffer.


o/u 2,5, o/u 3,5 angir at spille gjelder antall mål i kampen. Dersom du spiller H på en kamp med o/u 2,5 som tilleggsspill, vinner du dersom det scores 3 mål eller mer i kampen. Dersom du tror det scores mindre enn 3 mål, spiller du på B. Som du ser, er det ikke mulig å spille på U på slike tilleggsspill. På enkelte kamper, typisk norske kamper i lavere divisjoner samt damefotball, er grensen satt til 3,5 mål>; dvs. at du spiller H dersom du tror det blir 4 mål eller mer i kampen, eller B dersom du tror at det blir mindre enn 4 mål. Merk at på ”o/u-spill” er det antall mål totalt som teller, ikke hvilket lag som scorer!

 

Dobbelsjanse (1X – 12 – X2) Angir odds for alle tre mulige halvgarderinger for kampen.  Første kolonne angir odds for at kampen ender med hjemmeseier eller uavgjort (1X – HU), andre kolonne for at kampen  ender med hjemme eller borteseier (12 – HB) og tredje kolonne for at kampen ender med uavgjort eller borteseier (X2 – UB).

 

H2H - duell H2H angir en duell mellom to deltakere i en kamp, et løp eller et stevne.   Første kolonne angir oddsen for at førstnevnte deltaker blir best plassert av de to deltekerne, mens siste kolonne angir oddsen for at sistnevnte deltaker blir best plassert.   Det er normalt ingen odds for at deltakerne havner likt (på samme plassering).

 

Dersom det ikke er angitt noe i kolonnen for tilleggsspill, er det tippetegnet 1, X eller 2 etter full tid som teller. Resultat etter ekstraomganger, straffespark med mer teller ikke med.


Kolonnen merket ”S” angir hvilke kamper som det er mulig å spille single-spill på; dvs. at du ikke trenger å kombinere spillet med andre kamper for å levere. Merk at det fortsatt er fullt mulig å spille dobler, tripler eller flere kombinasjoner med alle kamper som er merket med ”S”!


Kolonnene for odds for H, U og B med avkrysningsrute for hvert tegn. Her krysser du av for det tippetegnet du tror på. Etter hvert som du krysser av, vil kampene bli lagt opp i boksen ”Mitt spill på Langoddsen” øverst til høyre for kampene.


FotballTips’ analyse

I kolonnen med grønn heading og lys grønn bakgrunnsfarge finner du fotballtips’ analyse av alle spilleobjektene på Langoddsen. Du kan velge mellom å se Prosent, Odds og Spillefaktor. I tillegg kan du klikke på et ”analyse-ikonet” corr_score_tips.png for å se en detaljert analyse av kampen, historikk over resultater i tilsvarende kamper forrige sesonger m.m.


FotballTips’ analyse er kun basert på lagenes prestasjoner i de siste kampene som er spilt. Vi måler prestasjonene opp mot hverandre og beregner en sannsynlighet for H, U og B basert på denne målingen. Merk at analysen kun bruker oppnådde resultater som grunnlag. Den vet ikke om de siste resultatene gir et riktig bilde av lagets styrke, eller laget har vært heldig eller uheldig. Den måler heller ikke effekten av eventuelle skader eller karantener eller andre forhold som ikke kan leses ut av resultatene. Det hjelper ikke å ha et godt navn som Rosenborg eller Liverpool. Dersom resultatene har vært dårlige i de siste kampene, blir det tydelig på vår analyse!


Resultatet vises både som en prosentvis sannsynlighet for H, U og B, og omregnet til odds. Ved omregningen til odds, beregner vi Norsk Tippings tilbakebetalingsprosent på den aktuelle kampen, og regner om den prosentvise sannsynligheten til en odds med samme tilbakebetaling. Slik vil en kamp som vi gir 50% sjanse for H, bli vist med en odds på 1.70 dersom tilbakebetalingsprosenten på denne kampen er 85%. ((100/50) * 0,85)=1.70.


For å avgjøre om det lønner seg å satse på kampen, bruker vi begrepet spillefaktor. Dette måler forholdet mellom sannsynligheten og oddsen for hvert tippetegn. Her tar vi ikke hensyn til tilbakebetalingsprosenten, men måler oddsen direkte mot sannsynligheten. Dersom spillefaktoren er større enn 1.00, betyr det at fotballtips har målt sannsynligheten for 1, X eller 2 til å være bedre enn oddsen, og vi anbefaler spill på kampen.


Spilleforslag

For hver dag legger vi ut spilleforslag for single, dobbel og trippel basert på spillefaktor og på prosent. Forslagene under dagens spill (prosent) er de kampene med høyest sannsynlighet for å gå inn, uansett odds, mens dagens spill(spillefaktor) tar hensyn til oddsen og plukker ut kamper som fotballtips mener gir mest igjen for pengene. Spilleforslagene oppdateres etter hvert som kampene starter, og foreslår nye spill så lenge det finnes kamper igjen å spille på denne dagen. Merk at du også kan få dagens spill på SMS. Se detaljer i boksen til høyre på skjermen.


Mitt spill på Langoddsen

Når du har krysset av for alle kampene du vil spille, kan du velge innsats pr. rekke. Du kan velge alt fra 10 til 500 kroner. Her kan du også velge dobbel-, trippel- og firlingssystem dersom du har valgt tilstrekkelig antall kamper. Da beregnes alle rekkekombinasjoner for hvert systemvalg (se også avsnitt om Systemspill nedenfor). Trykk deretter på Levér for å levere spillet eller Legg i kurv for å legge spillet til side for å levere senere. Skal du levere mange spill, er det praktisk å legge spillene i spillekurven, og deretter trykke Levér for å levere samlet.


Systemgrupper og Systemspill

Med Fotballtips’ funksjon for systemspill kan du spille på et større antall kamper, velge sikre og dele kampene i flere grupper slik at du kan velge antall kamper du vil spille fra hver gruppe. Dette er en utvidet systemspill-funksjon i forholdet Norsk Tippings enkle systemspill. Hos Fotballtips kan du velge bankere, og dele inn kampene i inntil grupper med ulikt utvalg fra hver gruppe. Dette åpner muligheter for å spille på kamper med høyere odds, og minske risikoen for tap når du tipper feil på flere av kampene. Det er ofte mest verdi i spill på overraskelser med høy odds. Risikoen er selvsagt større for å tippe feil, men premien er desto høyere når du tipper riktig.


Kryss først av for alle kampene du vil ha med i systemspillet ditt. Du vil se at alle kampene legges i boksen for ”Mine Spill på Langoddsen”. Til høyre for kampene finner du kolonner for å markere sikre kamper (S) og velge systemgruppe (A, B og C). Kryss av i riktig kolonne, slik du ønsker å gruppere kampene. Du kan velge om du spille med eller uten sikre kamper, og om du vil dele inn kampene i én, to eller tre grupper. Merk at du også kan legge opp et større antall kamper i ”Mine spill”. Det er bare kampene som blir markert som sikker eller plassert i en gruppe som blir med på ditt spill.


I boksen ”Systemspill” velger du antall kamper fra hver gruppe du vil ha med på kupongen. Du kan velge fritt antall kamper. Den eneste begrensningen er at det ikke kan være mer enn 10 kamper på samme kupong. Du vil raskt finne ut at det lønner seg å velge færre kamper fra hver gruppe jo høyere oddsen er på de kampene du har valgt ut. Samtidig vil du få premie på flere rekker dersom du tipper riktig på flere kamper enn du har valgt å spille på. Har du for eksempel valgt 2 av 5, totalt 10 rekkekombinasjoner og tipper riktig på 3 kamper, vil du få 3 riktige rekker. Tipper du riktig på 4 kamper, vil du få 6 riktige rekker. Tipper du alle riktig, vil du selvsagt få alle 10 rekkene riktig.


Formålet med å dele dine langoddskamper inn i grupper, er at du kan velge å spille på ulike antall kamper fra hver gruppe, og at du kan legge kamper med forskjellig odds og risiko i ulike grupper. De færreste vil nok benytte alle tre grupper regelmessig, men muligheten ligger der dersom det er mange kamper og mange gode spill å velge blant.

Mitt spill på Langoddsen
Velg kamper til ditt Langodds spill ved å krysse av for tippetegn og odds i programmet til venstre.

Trykk på knappen Levér når kupongen er ferdig utfylt. Da legges den inn på Norsk Tipping sine sider hvor du så kan logge inn og bekrefte spillet.
Innsats pr. rekke:
Systemspill
Sikre (0) Antall spill 0
Gruppe A (0) Innsats pr. rekke
Gruppe B (0) Totalinnsats 0
Gruppe C (0)
Odds 0
  Maks. premie 0,00
 
Dagens single (Prosent)
17:30 Kuopion PS - Inter Turku (PAUSE) H 2,70
Total odds:
2,70
Dagens dobbel (Prosent)
17:30 Kuopion PS - Inter Turku (PAUSE) H 2,70
19:00 Stabæk - Tromsø (1-0) H 1,33
Total odds:
3,59
Dagens trippel (Prosent)
17:30 Kuopion PS - Inter Turku (PAUSE) H 2,70
19:00 Stabæk - Tromsø (1-0) H 1,33
23:00 Argentina - Chile H 1,65
Total odds:
5,93
Dagens single (Spillefaktor)
17:30 Kuopion PS - Inter Turku (PAUSE) H 2,70
Total odds:
2,70
Dagens dobbel (Spillefaktor)
17:30 Kuopion PS - Inter Turku (PAUSE) H 2,70
19:00 Stabæk - Tromsø (1-0) H 1,33
Total odds:
3,59
Dagens trippel (Spillefaktor)
Lite utvalg, ingen tips, eller innleveringsfristen er gått ut for dette spillet i dag. Neste tips kommer i morgen.

Norsk Tipping

Norsk Tipping

Norsk Tipping

Spillekurv
Leverte spill
spillevett.no